15 Jun, 2013

Barang HOT !! ~ RONASUTRA

Dah lame x share kat sini..rase rindu lak nak menaip.. hehe..

Ok..arini kemas2 meja dlm bilik..tetibe nampak koleksi bekas bedak Ronasutra...(baru sedar bnyak nye bekas bedak tu dlm collection..sbb da abis pakai la..)  ohh..bile kire2..dah setahun lebih rupenye pakai bedak ni.. hikhik..

Ok2..actually..kulit aku ni agak sensitif..susah sikit nak carik brg yg sesuai..kalau pakai yg xsesuai mesti kulit tumbuh rashes ataupn jerawat..so one day tu ade colleague tmpat keje suggest guna bedak ni..sampai la ni dok gune..xsedar da sampai setahun lebih..bekas die pn da berderet2 da ni..

 
 
Hah..berderetkan koleksi bedak Ronasutra saya...
 

Ok..sekarang eha nak share pengakuan jujur bila guna bedak ni..
 
 
 Kelebihan :
  1. Kurang Berminyak - Memang benar...kalu rate dlm % , eha kasi 95% sebab ape..sebab..ni la satu2 nye bedak yg buat muka eha kurang nampak berminyak..especially kat 'T' zone (hidung dan sekitar dahi) kalau tak, tak sampai sejam mesti muka daku nampak berkilat2..hihihi..da la muka bulat, bila berkilat lagi nampak bulat nye..ishhh..
  2.  
  3. Tahan Lama - Memang tahan lama..kalau eha pakai masa pagi nak pegi kerja..rerasa..sampai balik keje tu bedak tu still ada la..(cuma bahagian tertentu da nampak berminyak la..tp jgnla expect still kekal bila da amik air wudhu ye kwn2..tp lepas semayang eha mmg tak touch up bedak pn muka still nampak ok)
  4.  
  5. Tak Perlu Foundation - ha..ni gud news ni..kalau pakai bedak ni tak yah pakai foundation liquid ke..bedak  ke..stick ke..pakai je moisterizer (pilihan hati memasing, bila da agak kering sket terus je touch up ngan bedak ni) nampak flawless gitu.. ^-^
  6.  
  7. Kulit Sensitif - ni pin kira gud news nieh..especially mana yg kulit sensitif sesuai pakai mcm eha la.. huhu.. (oh lupe lak..bedak ni 100% mineral tau..)
  8.  
  9. Harga - ok..yang tang ni depends mcm mana Korang fikir la..1 bedak ni dlm RM48 (Kalau tak silap la) tapi leh tahan sebulan lebih ke 2 bulan atau lebih (bergantung pd cara penggunaan..) pada eha ni kira BERBALOI la..1 bedak leh tahan 2 bulan untuk RM48.. sebab bila pakai bedak ni..xyah melabur beli foundation da..jimat sikit..kikiki..
  10.  
Kekurangan :
 
  1. Litupan - bila pakai bedak ni..eha perasan yang dia memang beri litupan,tetapi bukan litupan sepenuhnya..pada yg ada parut2 jerawat mungkin perlu pakai foundation sedikit  pada sapuan ringan. tetapi eha cuba elakkan sebab pernah try sekali..tak nampak ok sangat..lebih nampak natural pakai pelembab dgn bedak ini sahaja..
  2.  
  3. Span - oh ye..bedak ni tak didatangkan sekali dgn span ye..asing2..mana tak tahu nye..first time beli..bukak2 takde span..camne nak pakai..jd mana yg baru nak beli tu beli span sekali.. (ala beli kat Guardian, Caring @ Watson pn ada jual span bedak ni..) dan dinasihatkan guna 1 span untuk satu bekas bedak sahaja..sebab kalau still guna span sama untuk d next bekas mesti span tu da pecah2 dan sapuan bedak pn kurang ok..
Apa2 pun..pada eha barang ni memang HOT..! hehehe..
     
     

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

aku hargai setiap kata-katamu..terima kasih ^-^